FOTO-POZNÁVACÍ KRÚŽOK PREŠOV VYHLASUJE FOTOSÚŤAŽ

02.03.2010 Prešov

POŠLI „ŠKOLSKÚ“ FOTOGRAFIU A VYHRAJ!
Už štvrtý rok funguje v našom meste foto-poznávací krúžok Prešov, ktorý pôsobí na základnej škole na Šmeralovej ulici v Prešove. „Fotokrúžok Prešov“ počas svojho pôsobenia sprístupnil žiakom základných a stredných škôl čaro fotografie, zorganizoval množstvo fotovýletov a fotovýstav. Prostredníctvom práce v tomto záujmovom útvare poskytujeme ponúkame žiakom možnosť zapojiť sa do tvorivého procesu s informačno-komunikačnými technológiami nielen v školskom prostredí, ale aj v mimoškolskej činnosti. Práca s fotoaparátom, pamäťovými médiami, grafickým software a počítačom patrí medzi základné znalosti práce s IKT technikou. Všetky informácie o práci vo fotokrúžku môžete od roku 2004 zhliadnuť na webstránke www.mladyfotograf.sk.

V tomto školskom roku sme sa rozhodli zapojiť do fotografovania žiakov všetkých základných škôl mesta Prešov, a to vyhlásením fotosúťaže.
Fotosúťaž pod názvom MOJA ŠKOLA, MOJA TRIEDA... sa začína 1. marca a potrvá do 30. mája 2010 a je určená žiakom základných škôl. Úlohou žiakov je poslať do fotosúťaže fotografiu svojej školy resp. triedy – fotografie zo školského prostredia (pri tvorbe projektov, zo školských akcií, besedy, práce na vyučovacích hodinách, ... ), ale aj z mimoškolského prostredia (školy v prírode, výlety, zo súťaží, z kultúrnych akcií, exkurzií... . ).

Ako na to?
Je to veľmi jednoduché... Fotografiu stačí poslať na email: fotosutaz@gmail.com s uvedením názvu fotografie, mena a priezviska súťažiaceho (autora fotografie), triedy a školy.
Odbornú porotu fotosúťaže tvoria: Juraj Rizman – riaditeľ Greenpeace, fotograf, Roman Baranovič – Microsoft, Mário Varga (Infovek), Jonáš Verešpej – amatérsky nadšenec fotografie.

1. júna 2010 (Deň detí) vyberie a vyhlási výsledky odborná porota tých najúspešnejších, ktorým venujeme ceny – hudobné CD, DVD filmy a knižné publikácie. Výhercovia „školskej fotosúťaže“ zároveň získavajú možnosť zúčastniť sa zdarma júnového výletu (fotovíkendu) foto-poznávacieho krúžku Prešov z d a r m a.

K trom víťazom výherných fotografií, ktorých odmeníme pribudnú aj ich spolužiaci, pretože triede / škole výhercu umožníme zverejniť všetky fotografie z tohtoročného školského výletu triedy / školy výhercu na webstránke fotokrúžku www.mladyfotograf.sk.

Cieľom súťaže je tvorivá práca žiakov s fotoaparátom a IKT prostriedkami, zviditeľnenie školy a jej akcií a v neposlednom rade možnosť zasúťažiť si a vyhrať skvelé ceny...
Držíme Vám palce a „dobré svetlo“... )

Mgr. Ľuboš Lukáč
učiteľ ZŠ Šmeralova 25, Prešov
 

Vyberte región